12 juli 2012

Spotlight

I går var hela min familj på Smultronstället. Vi har blivit några stycken, hela tolv. Det är inte så pjåkigt..

När vi kom till Söderköping var det ganska dåligt väder. Jag trodde att det inte skulle vara så mycket besökare på glasscafét. Ack så fel jag hade. Jag kollade aldrig på klockan men jag misstänker att vi fick stå i kö i närmare en halvtimme. När vi stod i kön kom även ett vältajmat regn, så att man blev lite extra glassugen. Men vi blev till slut tilldelade ett bord som stod inomhus, tack och lov.















Det var lite knepigt att få med alla på en bild, men här är de i alla fall. Familjen Bengtsson/Berg/Tingberg, den bästa man kan tänka sig!
























Jag valde en glass som hette Spotlight. Det var också min examenspresent av mamma och pappa, tack tack :)
Den var fantastiskt god! Det var passionsfrukts-, melon- och ananasglass med grädde (som jag byte ut mot mjukglass) och mangorippel. De flesta glassarna på Smultronstället har oftast ett tema så att det bara är en smak på hela glassen. Som till exempel Mary Poppins som är polkagrisglass varvat med polkagrisar och så får man en polkagrisklubba till. Jag brukar vara ganska trött på polkagris efter halva den glassen. Så var det inte med den här. Den var god hela tiden, och jag fick skrapa ur skålen för att inte missa något av det goda!
Jag vet helt klart vilken glass jag ska välja nästa gång jag är där..



En liten parentes..

I dag när vi åkte igenom Söderköping igen såg vi något konstigt längs vägkanten..















Snö (hagel) i juli, jo men absolut..

7 juli 2012

Marcus dop

Min syster och hennes man är i London några dagar. Det innebär att jag, mamma och pappa är barnvakt åt Adeline och Lydia. 















Idag skulle vi iväg på dop, det var min kusins son som skulle döpas. Då är det viktigt att ha något i magen innan man sätter sig i bilen. Till mellis erbjöds jordgubbs- och banansmoothie. När de var mätta och belåtna var det bara att göra sig fina och åka mot Söderköping. 
























Här är jag innan jag satte mig i bilen. Jag tänkte ha en annan rosa klänning istället, som jag köpte förra sommaren. Men antingen har mina ben blivit vuxit cirka 10 cm eller så har klänningen krympt. Den slutade preciiiiiis under rumpan, så jag vågade inte ta den. Fick bli min fina gröna klänning från Indiska istället och min nya supersköna tröja från MQ.

"Som vanligt" när man ska till Söderköping på sommaren kommer man alldeles lagom till broöppningen. Men Adeline tyckte det var roligt att se på när vägen sträckte upp sig mot himlen och titta på alla master som åkte förbi bakom träden.





















Dopet var jättefint och prästen var riktigt bra och pedagogisk tyckte jag. Huvudpersonen verkade inte bry sig så mycket om all uppståndelse runt omkring honom, jag tror han sov hela tiden.
Allt flöt på bra utan några incidenter, alla barnen (och vuxna också) skötte sig bra i kyrkan.
Efter dopet var det lite kalas i församlingshemmet. Det var också mysigt, alltid roligt att få träffa släkten.



Av oss fick lilla Marcus några leksaksdjur och ett halsband. Mamma gav mig uppgiften att göra ett kort till gossebarnet.















Så här blev resultatet. Jag är nöjd. Är fortfarande lite ovan att jobba med promakers (pennorna som jag har fyllt i pojken och vimplarna med) men det blir bättre och bättre för varje gång jag provar. Det är väl ändå så att övning ger färdighet.

Nu har 50% av systrarna Berg gått och lagt sig och snart går en bra (men väldigt varm) dag mot sitt slut. I morgon ska jag jobba ett tolv timmarspass. Hej och ho!

 

2 juli 2012

"Ledig"

Nu är det sommar. :)
Jag jobbar och sliter både dagar och nätter i Finspång, det är riktigt roligt. Men idag är jag ledig. Så vad ska man göra en ledig dag mitt i sommaren? Läxor så klart.

Jag känner mig så duktig!